Lav ikke disse fejl som cykelrytter

Uanset om du er nybegynder, eller om du er en erfaren cykelrytter, er der flere former for fejl, du ikke bør lave. Det kan godt være, at du kommer til eller allerede laver disse fejl, men så er det bestemt værd at tage ved lære af dem. Inden du spænder din Sweet Protection Helmet på dit hoved for at suse derudaf, kan du læse mere om fejl, som cykelryttere typisk begår herunder.

Husk altid at overholde trafikreglerne

Mange cykelryttere tror, at de er med i et cykelløb, når de kører rundt alene eller i en gruppe. De mener derfor ikke, at de bør overholde de gældende trafikregler. Men det skal du for din egen skyld og for andres sikkerhed. Du kan ikke bare blæse derudaf og køre over for rødt eller over en meget befærdet vej. Så kære alle cykelryttere – pas nu på jer selv og alle andre ude i trafikken. 

Du skal advare gruppen bag dig

Cykler du i en gruppe, er det meget vigtigt, at du advarer dem, der cykler bag dig om forskellige ting. Det kan være, at der skal gives plads til gående, at der er huller i vejen, bump på vejen eller andre former for forhindringer, der skal undgås. Specielt nybegyndere glemmer typisk at advare de andre cykelryttere om, hvad der sker forude. Det kan have fatale konsekvenser.

Træn ikke for hårdt

Hvis du ikke får vejledning til, hvordan du skal starte op som cykelrytter, kan du komme til at overtræne. Det er ikke sundt for din krop, da den skal have tid og mulighed for at restituere.