Hvad skal der ske efter folkeskolen?

Det har sikkert været trygt for dig at være i folkeskolen i mange år. Men den æra slutter desværre på et tidspunkt, så du skal til at vælge, hvad der nu skal ske. Det er en meget stor beslutning, da det er svært at vide, hvad du gerne vil bruge resten af dit liv på arbejdsmæssigt. Så hvad vil du gerne i den nærmeste fremtid?

Frit valg på mange hylder

Ikke nok med at det kan være svært at finde ud af, hvad du vil bruge dit liv på lige efter folkeskolen, så er der også et hav af muligheder. Det gør det bestemt ikke nemmere at vælge, når der er frit valg på mange hylder. 

Du kan blandt andet vælge at tage på gymnasiet, starte direkte i erhvervslivet med et job eller noget helt tredje. Hvis du virkelig ikke ved, hvad du skal vælge ud fra alle de forskellige muligheder, kan du overveje at tage et år på efterskole. 

Hvad foregår der på en efterskole?

På en efterskole modtager du undervisning, der kan forberede dig til eksempelvis efterfølgende at vælge mellem gymnasiet, teknisk skole, handelsskolen eller lignende. Når du skal på efterskole, er det en god idé, at den blandt andet vælges ud fra dit faglige niveau. Men en efterskole er meget mere end blot undervisning.

Dyrk din hobby på efterskolen

På efterskolerne er der typisk et eller flere linjefag, som du kan vælge mellem. Er du eksempelvis vild med idræt, bør du vælge en idrætsefterskole.